Bryllupsplanlegging

Frieriet har funnet sted og det er nå mye som skal ordnes før dere kan gi hverandre deres JA. Hva som må, kan, bør og skal gjøres kan diskuteres i det uendelige. Men det er helt opp til dere hva bryllupet skal inneholde eller ikke. En liten huskeliste og kjøreplan vil nok gjøre bryllupsplanleggingen hakket lettere. her finner dere oversikt over hva som bør gjøres når.

Opptil ett år før - startfasen

Rundt ett år eller mer anbefales ofte som tidsbruk før et bryllup finner sted. Dere kan selvfølgelig bruke så kort eller lang tid dere ønsker. Det første dere uansett må bestemme dere for er når dere vil gifte dere. Vinter eller sommer? Har dere en spesifikk dato dere ønsker å gifte dere? Dette kan dere finne ut av så fort dere er forlovet, kanskje har dere allerede snakket om dette tidligere også. Deretter kan det være lurt å se på hvor dere ønsker at bryllupet skal finne sted. Populære lokaler er som regel booket lang tid i forveien.

Budsjett

Sett opp et budsjett for bryllupet og bli enige om hvor mye dere vil bruke på den store dagen. Dette er lurt å gjøre så tidlig som mulig. Slik at dere har mest mulig kontroll over hvor mye dere kan legge i hver post i planleggingsfasen. Mange velger å opprette en egen konto i banken slik at dere kan overføre et øremerket beløp hver måned. Når dere har oversikt over når og hvor bryllupet skal finne sted, og hvor mye penger dere ønsker å sette av til dagen, kan den virkelige planleggingen begynne. Kanskje kan det være lurt med en egen planleggingsbok til kun bryllupet? En måte å holde oversikten over alt som er gjort og alt som skal gjøres er ikke en dum ting. Det hjelper dere til å ha full oversikt hele veien.

6 – 12 måneder til bryllupsdagen

Startet dere å se på bryllupslokaler dere ønsker å booke? Hvis det ikke er booket ennå, så er det tiden for det nå. Vielsen skal også finne sted. Så uansett om dere ønsker å vies i en kirke, et rådhus eller på et annet sted, må dette bookes. Bestem dere for hvilken kirke eller hvilket alternativ dere ønsker. Ta en prat med presten og bestill kirken eller rådhuset.

Tiden er også inne for å lage en gjesteliste med alle dere vil dele den store dagen med. Dere har kanskje delt den gode nyheten med flere rundt dere, men det er dere som bestemmer hvem som skal bli invitert. Sett opp en liste dere er enig om, og ikke glem å send en beskjed til gjestene om at de skal holde av datoen. Det kan sendes via e-post, sosiale medier, eller kanskje dere vil legge litt ekstra i det og sende et kort i posten? Uansett er det viktig at gjestene får vite datoen så de kan holde den av, og dere kan være trygge på at så mange som mulig får muligheten til å komme. Ikke glem å spør de eller den dere ønsker at skal være forlover.

Bestill maten så snart som mulig

Maten er en viktig del av bryllupet, og her kommer det an på hvordan type lokale dere har valgt. Skal bryllupet foregå på et lokale med matservering er ikke dette et punkt dere må tenke mye over, men skal dere ha et eget cateringfirma er det lurt å tenke på hvilket dere vil gå for nå. Bestill også maten så snart som mulig, så rekker dere å gjøre eventuelle endringer og komme med ønsker i tiden frem til bryllupet.

Det finnes mange ting dere kan ordne så tidlig som 6-12 måneder før bryllupet, men mye kan også vente til det nærmer seg mer. Slik får dere også fordelt kostnadene utover. Skal dere lage mye eget materiale som bordkort, menyer og diverse, kan det likevel være lurt å begynne i god tid så dere ikke får masse arbeid den siste tiden. Ellers er det noen flere ting som er lurt å ordne 6-12 måneder før dagen:

  • Bestill eller lag bryllupsinvitasjoner, ikke glem å sette på en dato for svarfrist
  • Bestill bryllupsbilen eller annet kjøretøy hvis dere skal ha
  • Bestill fotograf
  • Bestem dere for konditor til bryllupskaken
  • Finn og bestill steder til å prøve brudekjoler
  • Bestill musikken hvis dere ønsker DJ eller band

4-6 måneder før bryllupsfesten

Bryllupet nærmer seg med stormskritt, men det er fremdeles ting som skal ordnes før bryllupet kan finne sted. Nå kan brudgommen bestemme seg for hva han skal ha på seg, og bruden kan få de siste tilpasningene av brudekjolen med undertøyet og skoene som skal brukes slik at du får sett helheten. Hvis dere skal på bryllupsreise, kan det være lurt å booke dette nå.

Andre ting som kan gjøres nå:

  • Send ut invitasjoner
  • Kjøp ringer
  • Bestill tid hos frisør og sminkør hvis du ønsker det
  • Bestem dere for blomsterforretning og snakk med de om farger og blomstervalg

Bryllupet nærmer seg: 2 - 4 måneder igjen

Nå er det virkelig ikke lange tiden igjen før dere skal gi hverandre deres ja, men fortsatt gjenstår det noen punkter. Ekteskapserklæring må fylles ut og sendes inn til godkjenning. Pass, visum og forsikringer må være i orden til bryllupsreise, så gå over at alt er i orden. Bestill også rom der dere vil ha bryllupsnatten. Tiden er også inne for at bruden tester ulike frisyrer og håroppsett, samt ulike stiler for sminken.

1 – 2 måneder før bryllupet

Hvis dere ikke har fått svar fra alle gjestene om de kommer eller ei, er tiden inne for å sjekke opp med de som ikke har gitt beskjed. Sjekk også over om dere har fått med alle gjestene og at ingen er glemt. Når dere har fått full oversikt over alle som kommer, kan dere sette opp en bordplan. Ikke glem å oppdatere de som lager maten hvor mange dere faktisk blir, og om det er noen allergier som skal tas hensyn til. Bestill menykort og bordkort til middagen.

Nå kan også de siste tilpasningene av brudekjolen gjøres, og tilbehør som skal være til både brudgom og brud er greit å gå over en gang til nå. Hvis dere skal holde tale for hverandre, kan disse begynnes på nå. Utdrikningslag pleier også å bli arrangert rundt denne tiden, så hvis dere ikke allerede har blitt overrasket med dette, kan dere nok vente det rett rundt hjørnet.

1 - 2 uke igjen til bryllupsfesten

Nå kan brudgommen minnes på at han bør klippes. Hvis bruden skal klippe noen siste tupper før den store dagen, kan det også gjøres nå. Ta dere tid til å øve på brudevalsen og nyt den siste tiden før dere gir hverandre deres ja.

Det kan også være lurt å ta en telefon til leverandørene og bekrefte leveringstid og antall gjester.

Siste uka før bryllupet kan bruden foreta en siste frisyre- og sminkeprøve. Gå også gjennom alt av utstyr, kjole, dress og tilbehør, så dere er sikre på at ingenting er glemt eller mangler. Bruk også noen kvelder på å gå inn brudeskoene, så slipper dere gnagsår på selve dagen. Skal bruden ordne neglene, bør det gjøres rundt 2 dager før dagen. www.sveinbrimi.no

Dagen før – siste finish

Nå har dere gjort alt dere kan, senk skuldrene og nyt dagen!

For brudepar som vil ha noe utenom det vanlige!

Dere overlater ingenting til tilfeldighetene, og vil ha mer enn "bare" bryllupsbilder.

Dere vil ha en unik opplevelse! Her får dere to fotografer som følger dere for å sørge for at alle øyeblikkene i løpet av bryllupsdagen blir ivaretatt. Dere får actionfylte, morsomme og skreddersydde bilder fulle av liv. Kontakt oss, så du bryllupsbilder utenom det vanlige! www.bryllupseventyr.no www.sveinbrimi.no

Share this story